KIESFIT

 

IMG_2131

Susan Gabriëls, Oedeem- en oncologiefysiotherapeut

Door hun ziekte raken mensen soms van de ene op de andere dag beperkt. Ze kunnen ziek worden van de behandeling, of krijgen pas daarna klachten. We zijn zo ingesteld op een gezond leven dat het niet meevalt om beperkingen te accepteren. Mensen met kanker hebben vaak geen idee wat er op ze af komt. Deze onzekerheid doet wat met het vertrouwen in je lijf. De behandeling van Susan (1968) is erop gericht dat mensen weer ervaren dan hun lichaam bij hen hoort. Ze leren wat ze zelf kunnen doen om klachten te verminderen of te voorkomen en leren leven met blijvende beperkingen.

Susan Gabriëls

Na een stevige basis van zeven jaar in de algemene fysiotherapie specialiseerde Susan zich in 2000 in Oedeemtherapie. In 2011 voegde zij daar de specialisatie Oncologie fysiotherapie aan toe. Voor het mentale deel van haar behandeling volgde Susan tussen 2007 en 2009 de Pulsar academie. Susan heeft een natuurlijke drang om zich in haar vak te ontwikkelen zodat zij de mensen in haar praktijk nog beter kan ondersteunen in het ziekte- en herstelproces. Momenteel volgt zij de drie-jarige opleiding Adem- en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn. Na ruim vijftien jaar werken vanuit eerstelijns praktijken, startte ze in 2011 haar eigen praktijk KIESFIT.

Samenwerking

KIESFIT werkt nauw samen met kinderfysiotherapiepraktijk KINDFIT van Annemie Bogmans. Deze samenwerking maakt het mogelijk dat ook kinderen met kanker een deskundige behandeling krijgen.

Om mensen met een verbijzondering van klachten, niet direct gerelateerd aan kanker of de behandeling daarvan, ook adequate zorg te bieden, werkt Susan samen met therapeuten van Fysio- en Manueletherapiepraktijk Vrachelen in Oosterhout.